Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün önemli bir ziyaretçisi vardı. Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü, il müdürlüğünü ziyaret etti. Müdürlük tarafından 2018 yılında yapılan çalışmalar ve 2019 yılı itibariyle gündeme alınan projeler hakkında İl Müdürü Necdet Çiçek’ten bilgiler alan Özlü, ardından Bakanlığın desteklediği Çilimli İlçesi Pırpır köyünde S.S. Pırpır Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin uyguladığı Ortaklar Mülkiyetinde Merkezi Süt Sağım Üniteli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği alanını ziyaret etti.

Ziyarette İl Müdürü V. Necdet Çiçek, Şube Müdürleri Osman Avcı, Onur Çolak, İlçe Müdürü Aydın Koca ve Kooperatif yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Genel Müdür Hasan Özlü kooperatif ile ilgili İl Müdürü Çiçek ve Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Meydan’dan kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

İl Müdürü Çiçek “ 2011 yılında uygulanmaya başlanan projede canlı hayvan alımı 2013 yılında gerçekleşmiştir. İşletmeye Bakanlığımız tarafından 5.534.000,00 TL kredi desteği sağlanmıştır. İşletmede 370 adet sağmal inek bulunmakta olup, yaklaşık olarak günlük 9 ton süt üretilmektedir. Toplam hayvan sayısının ise 630 olan işletmede üretilen sütün kooperatif bünyesinde kurulan onaylı tesiste işlemden geçirilerek direk tüketiciye sunulmaktadır. Kooperatif projesi İlimize önemli katma değer sağlamaktadır.” dedi.

Ziyaretin ardından kooperatifte bir toplantı gerçekleştiren Tarım Reformu Genel Müdürü Hasan Özlü yapmış olduğu ziyaret ile duyduğu memnuniyeti belirterek ‘Ülkemizde hayvancılığın daha iyi seviyelere ulaşmasında Pırpır Kooperatifi gibi birlikte üretim modellerin önemli bir örnek olduğunu düşünmekteyim.’ dedi.

Haber: S. AYAN

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ