Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geleneksel hale getirdiği "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında ödül alan fotoğraflar illerde sergilenmeye başlandı. Bu yıl 5.'si gerçekleştirilen yarışmada derece alan fotoğrafların son sergi durağı Düzce oldu. Bugün başlayan serginin açılışı Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu ve İŞKUR İl Müdürü Celil Kuzu ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Alışveriş Merkezi'ndeki açılışın ardından sergiyi gezen konuklar, eserleri beğeniyle inceledi.



29 Ağustos'a kadar açık kalacak sergi daha sonra Zonguldak'ta sanatseverlerle buluşacak.



Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımla ilgili duyarlılığı geliştirmek ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel ilgiyi arttırarak tarımla sanatı fotoğraf karelerinde buluşturmak amacıyla “Tarım ve İnsan” konulu yarışmayı 5 yıldır düzenliyor.



 

Geleneksel hale getirilen ulusal fotoğraf yarışmasına bu yıl 704 kişi ve 3 bin 127 eser katıldı. Yarışmada 19 fotoğraf ödül alırken, sergilenmeye layık görülen 153 eserden 70 tanesi sergideki yerini aldı.

 

 

Haber: Y. Sever