Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Kapsamında Bölge ve İl Grup Toplantıları ile ilgili tanıtım toplantısı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Şube ve İlçelerdeki konuyla ilgili Teknik personelin katılımıyla yapıldı.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Araştırma - Yayım ve Çiftçi bağının güçlendirilmesi amacıyla 2000 yılından bu yana Araştırma Enstitüleri, İl Müdürlükleri ve İlçe Müdürlüklerinin katılımıyla belli dönemlerde yapılan Bilgi Alış Veriş (BAV) toplantılarının formatının Bakanlık tarafından değiştirildiğini ve bundan sonra yapılacak toplantıların İl ve Bölge Grup toplantıları şeklinde yapılacağını belirterek, yapılacak toplantıların bu formatıyla daha etkili ve faydalı olacağını söyledi.
Toplantıda İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünde görevli Mühendis Hatice Yıldırım Aydınlı tarafından, Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sitemi kapsamındaki Bölge ve İl Grup toplantılarının düzenlenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.
Uygulanacak yeni Bölge Grup toplantılarında, Tarımsal Araştırma Enstitüleri ve İstasyonlarının “sonuçlanan projelerinin”, il müdürlüklerine aktarılacağı, ilgili Genel Müdürlüklere ve ilgili sektör paydaşlarına duyurulacağı ortamın oluşması amaçlandığı belirtildi.
İl grup toplantılarının ise, bitkisel üretim ile hayvancılık ve su ürünleri grup başlıklarında yapılacağı ve sorunların, ilçelerden şubelere ve oradan araştırma enstitülerine akışının sistemli ve kurumsal bir şekilde sürdürülebilmesi amaçlanacağı vurgulandı. Ayrıca bölge grup toplantılarında önce ve sonra yapılan iki İl grup toplantısında iletilen araştırma sonuçlarının ve üniversitelerin çalışmalarının, varsa daha önce iletilmiş sorunların çözüm önerilerinin bölge toplantılarına katılanlar tarafından, İlde o konuyla ilgili çalışan personele ve İldeki ilgili sektör paydaşlarına duyurulacağı belirtildi.

Haber: H. İŞCAN