Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, meclisinin Haziran dönemi birinci birleşiminde, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce meclis üyelerine belediye faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Daha önce belediyenin kullandığı akaryakıt ihale bedelleri konusunda karşı karşıya gelen ikili yine atıştı.

Akaryakıt fiyatları karşı karşıya getirdi

Başkan Keleş, gündem öncesi yaptığı açıklamalar esnasında yatırımların ardından sözü belediyenin kullandığı akaryakıta getirdi. Belediye tarafından kullanılan akaryakıtın geçmişe göre ucuza mal edildiği bilgisini veren Başkan Keleş, daha önce belediyeye akaryakıt temin eden firmada halen görev yapan MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu’nu kastederek, ‘Ercan Bey üzülecek’ deyince Katırcıoğlu’ndan iddialı bir çıkış geldi. Katırcıoğlu son yapılan ihaleyle belediyenin akaryakıtı geçmişe oranla pahalıya mal ettiğini, akaryakıtın ucuza alındığının ispat edilmesi durumunda istifa edeceğini vurguladı.

Katırcıoğlu: Maliyetler fiyatı yükseltiyor

Düzce Belediyesi’nin akaryakıtın litre fiyatını şuan 3 TL’den aldığını söyleyen Katırcıoğlu, önceki ihalede kendi çalıştığı akaryakıt istasyonundan temin edilen akaryakıtın, EPDK’nın pompa fiyatına göre 3,06 TL’den vermelerine rağmen diğer maliyetlerle fiyatın yükseldiğini aktardı. Katırcıoğlu’nun maliyet hesaplarıyla fiyat ortaya koymasına karşı çıkan Keleş, araçların ne kadar kilometre yol yapacağına, hangi alana şantiye kurulacağına Düzce Belediyesi yönetimin karar vereceğini aktardı ve Katırcıoğlu’nun sadece akaryakıt fiyatlarına karışabileceğini söyledi.

“Giderlerini karşılayamazken pahalıya alır mıyım?” 

Katırcıoğlu’nun söylediği rakamlarla belediyenin artık akaryakıtı daha ucuza temin ettiğinin ortada olduğuna değinen Başkan Keleş, “3 TL’ye sen aldın, 3,06 TL’ye ben veriyorum diyorsun. Düzce Belediyesi’nin akaryakıtı geçen seneden daha pahalıya aldığını ifade etmene rağmen bunu ispatlayamadın. Düzce Belediyesi giderlerini karşılayamayan bir belediyeyken akaryakıtı daha pahalıya alıyor olabilir miyim?” dedi.

Başkan Keleş son olarak sayıştay denetçilerinin Düzce Belediyesi'nde yaptığı incelemede bembeyaz bir rapor ortaya koyduğunu açıkladı.

Haber:Y.SEVER