Yığılca’da Yağcılar ve Hacıyeri köyleri yolu üzerinde yoğunlukta bulunan taş ocakları vatandaşları canından bezdiriyor. Köylüler, taş ocaklarından çıkan tozların tarlalardaki mahsullere zarar verdiği gerekçesiyle şikayetçi. Ancak bozuk yollardan köylüler kadar  taş ocağı yetkilileri de muzdarip.
Alternatif bir yol bulunmadığı için mevcut yolu kullanmak zorunda olan taş ocakları yetkilileri ise yolun yapımı için her türlü desteği vermeye hazır.
 Kaymakam ve Belediye başkanı ile yaptıkları toplantıda bozuk yolun onarımı konusunda söz aldıklarını belirten taş ocağı yetkilileri, “Devletimiz ne zaman yolu yapmaya başlarsa biz yanındayız. Maddi manevi olarak destek sağlayacağız.”dedi.
Alternatif yol bulunmadığı için yolu kullanmaya devam ettiklerini dile getiren taş ocağı sahipleri,yetkilerden kendilerine öncülük etmesini istedi.
“Ne vatandaş sıkıntı çeksin ne biz çekelim.” Diyen taş ocağı yetkilileri,  “Buranın taşından toprağından kazanılan paradan Yığılca’da nasibini alıyor. Ocağımızda çalışan birçok personel Yığılcalı. Yemeğimizi buradan alıyoruz, yakıtımızı buradan alıyoruz. Ayrıca Yığılca’nın değerli taşını yurtdışına ihraç edip ülkemize döviz girişi sağlıyoruz. Buranın kamyoncuları ile çalışıyoruz. Dolayısı ile bütün destek Yığılca’ya sağlanıyor. Mevcut yolun yapımında elimizden gelen desteği vereceğiz. Yığılcalı vatandaşlarımızın ve yetkililerin yanındayız” ifadelerini kullandı.

 Haber; S. KAŞKIR