Seçim, emeklilere bayram ödeneği ve zam gibi ödemelerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamuda tasarruf tedbirleri almaya başladıklarını ifade etmişti. Tedbir alınması konusu ilk olarak belediyelerden başladı.

Belediyelere, önümüzdeki ay aktarılacak kaynağın yüzde 30 oranında azalacağı yazılı olarak bildirildi. Karayolları ve Devlet Su İşleri başta olmak üzere yatırımcı kurum ve kuruluşlara da ödeneklerde kısıntıya gidileceğinin sözlü olarak bildirildiği ifade edildi.

Seçim öncesinde yapılan yüklü harcamalarla bazı kamu gelirlerinden vazgeçilmesi sonucu bütçede oluşan açığın önümüzdeki dönemde kamu yatırımlarında ciddi sıkıntılara yol açacağı belirtiliyor. Bütçe açığı, özellikle seçim harcamalarının etkisiyle ilk 6 ayda 46.1 milyar lira çıkmıştı. Önümüzdeki ay emeklilere verilecek yaklaşık 12 milyar liralık bayram ikramiyesinin bütçede ödeneği olmadığı, bu nedenle o ödemenin de hem borçlanmada hem de bütçe açığında ilave artışa yol açacağı, bu harcama için de ilave tasarruf gerektiği bildirildi.

Belediyelerin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da ödenek kesintileriyle ilgili sözlü talimatlar gittiği iddia edilen konular arasında yerini alıyor. Diğer taraftan yol çalışmaları, park ve bahçe düzenlemeleri gibi konularda yaz aylarının gelmesiyle birlikte çalışmalara başlayan Düzce Belediyesi’nin de ciddi sıkıntılar yaşayabileceği konuşuluyor.


Haber: M.AYDIN