Nakliyat-İş sendikası üyesi olan Mustafa Barış Özbek'in tekrar işe alınması için sendika üyeleri Büyük Camii karşısındaki PTT önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İş yerinde eylem yapma gerekçesiyle işine son verilen taşeron işçisi Mustafa Barış Özbek, PTT Kurumuna iş mahkemesinde işe iade davası açıp kazanmasına rağmen iş başı yapamadı. Sendika üyeleri de hem mahkeme kararına uymayan PTT'yi protesto etmek, hem de işçilerin sorunlarını dile getirmek amacıyla bir araya geldi.

 
 
 
Basın açıklamasını yapan Örgütlenme Başkanı Erdal Kopar:"Mahkeme ve muvazaa kararı uygulansın. Taşeron İşçisi sendikamız üyesi iş başı yapsın"dedi.
 
 
 
Erdal Kopar, "Düzce İş Mahkemesinin bu kararı ile PTT'lerdeki taşeron ilişkisinin muvazzalı olduğunun ve tüm taşeron işçilerinin PTT'nin asıl işçisi sayılması gerektiğine karar vermiştir"dedi. Başkan Kopar, hukuka, yasaya, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde, kamu kurumlarında, kara yollarında, sağlıkta ve PTT'de taşeron işçiler kuralsız güvencesiz sefalet ücretiyle çalıştırıldığını dile getirdi.
 
 
 

Kopar, sendikalarının PTT'de taşeron cehennemi karşı örgütlenme mücadelesini tüm alanlarda devam ettireceklerini de sözlerine ekledi.

Haber;S.KAŞKIR