Düzce Belediyesinde hizmet alım yöntemi ile taşeron firmalarda çalışan işçilerin, daha iyi koşullarda çalışması için 2015 yılı Mart ayında başlattıkları örgütlenme çalışmalarında zorlu yolları aştıklarını belirterek açıklamalarına başlayan Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, toplu iş sözleşmesinin Yüksek Hakem Kurulu'nca karara bağlandığını şöyle açıkladı:

“Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon müdürlüğünde hizmet alım yöntemi ile çalışan taşeron işçisi arkadaşlarımız için yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu'nca karara bağlanarak sendikamıza ulaşmış, işçi arkadaşlarımızla yapılan toplantı sonrası arkadaşlarımız bilgilendirilerek, sözleşmenin tam metni kendilerine dağıtılmıştır. Yüksek Hakem Kurulunun vermiş olduğu karar kesindir ve itiraz mercii yoktur. Bu toplu iş sözleşmesi Düzce Bölgesinde imzalanan ilk Taşeron Toplu iş Sözleşmesidir. Bu sözleşme, Belediye iş Sendikasının ve Düzce Belediyesi işçilerinin kararlı mücadelesinin bir ürünüdür. 15 Mart 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında, ücret ve sosyal haklardan oluşan farklar, gene Toplu iş sözleşmesinin ilgili maddesi gereği iki ay içerisinde çalışanlara ödenmesi gerekmektedir.

Taşeron firmanın işe devam edip etmemesi hiç bir şeyi değiştirmez. İşçilerin alacaklarından asıl işveren olarak sorumlu olan Düzce Belediyesi bu ücret farklarını ödemek durumundadır. “ 

Haber:Y.SEVER