Düzce Valisi Zülkif Dağlı Kamyoncular Kooperatifi ve Şoförler Odası üyeleri ile buluştu. Vali Dağlı’ya İl Emniyet Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz eşlik etti.

İlçe kooperatiflerinin başkanları ve ortaklarının yer aldığı toplantıda taşıyıcı esnafının Düzce’deki sorunları, önerileri ve dilekleri gündeme geldi.



EDS mağdur eder, güvenlik için kullanılsın
Şoförler Düzce kamuoyunun vatandaşlarda maddi kayıp oluşturacağı gerekçesiyle tepki gösterdiği, Elektronik Denetleme Sistemi’ne (EDS) yönelik çarpıcı değerlendirmeleri oldu. Şoförler aynı sistemin kendilerini Osmancık’ta nasıl mağdur ettiğini örnek göstererek EDS’nin Düzce’de vatandaşların ekonomisini olumsuz etkileyeceği için insanları sokağa çıkamaz hale getireceğini Dağlı’ya aktardı.

Söz konusu uygulamanın iki büyük metropol arasında bulunan Düzce’yi geçiş güzergâhı olarak kullanacak sürücüleri mağdur edebileceği, yaşanması muhtemel durumundan ardından vatandaşların bir daha Düzce’den geçmeyeceğini savundular. Turizmin bu durum karşısında olumsuz etkileneceğini ifade eden şoförler EDS’nin güvenlik amacıyla kullanılmasını talep etti.

Şoför esnafı Osmancık için EDS nedeniyle kamuoyunda oluşan tepkilerin aynı şekilde Düzce’ye söyleneceğini Dağlı ile paylaşarak EDS nedeniyle aldıkları trafik cezalarını örnek gösterdi.

Tır garajı talep ettiler
Şoförler, Düzce’de ağır tonajlı araçları için garaj bulunmadığını yaşanan mazot hırsızlığı olayları ve park sorunları nedeniyle vatandaşlarla karşı karşıya geldiklerini dile getirdi.

Vali Dağlı ve müdürlerin notlar aldığı toplantıda Düzce’nin bozuk yolları ile ilgili şoförlerden tepkiler geldiği bildirildi.