Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 51.Olağan Genel Kurul toplantısını Düzce İl Müftülüğü konferans salonunda yaptı. Geçtiğimiz yıl hararetli bir mali kurul geçiren kooperatifin genel kurulunda, 2 dönemdir başkanlık yapan Ertan Taşlı ile bir dönem daha devam kararı alındı.
Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın yanı sıra çok sayıda esnafın katıldığı genel kurul Taşlı’yı duygulandırdı. Bu kadar kalabalık bir toplantı beklemediğini söyleyen Taşlı, gözyaşı dökmemek için kendini zor tuttu.

 

Genel kurul Divanın seçimin ardından 2013 yılı değerlendirmesi yapan Kooperatif başkanı Ertan Taşlı, geçtiğimiz yılı yoğun bir programla geçirdiklerini hatırlatarak Düzce’de 315 esnafa 13 milyon TL kredi desteği sağladıklarını söyledi.

 

Taşlı, en büyük başarılarının kamyonculara ait özel bir yer tahsisi olduğunu vurguladı. Taşlı, “İl özel idaresinden hazineye ait bir yeri başbakanlık onayı ile ihaleye çıkması sonucunda kamyoncular kooperatifi yönetiminin bulunduğu arsanın satın alması sağlandı. Satın alındıktan sonra bu yerin finans edilmesi gerekiyordu. Bu finansla alakalı olarak 148 tane ortağı olan kamyoncu kooperatifinin tamamına bu yerin parasının ödenmesi noktasında en iyi, en uygun şartlarda kamyoncu kooperatifinin üyelerinin barına bileceği yarında kendilerine ait bir yerlerinin olacağı düşünerek küçük esnafımıza ciddi destek verdik. O yerin alımında esnaf kefalet kooperatifi olarak yapmamız gereken her şeyi yapmış bulunmaktayız” diye konuştuk.” dedi.

 

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde alınan karar gereğinde daha önce 9 olan yönetim kurulu üye sayısı 5'e, denetim kurulu sayısı da 3’den 2’ye düşürüldü. Bu nedenle yönetim kurulundan ayrılan isimlere de toplantıda plaket takdim edildi. Toplantı da kamyoncu kooperatifinin barınabileceği alanın oluşturulmasında destekleri dolayı Düzce Belediye başkanı İsmail Bayram’da unutulmadı.

 

Tek Listeli Genel Kurul’da mevcut başkan Ertan Taşlı’nın listesi oylamaya sunuldu. Taşlı’nın 3. Döneme girdiği kooperatifin yönetim ve denetim kurulu ise şöyle:

YÖNETİM KURULU

• Ertan Taşlı
• Orhan Yılmaz
• Atila Şişman
• Rasim Bekar
• Cihan Ural

DENETİM KURULU

• Necdet Küründük
• Ertan Cemal Ercan