Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)Başkanı Dr. Fuat Oktay, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve her iki kurumun üst düzey yöneticileri Türk Kızılayı’nın ev sahipliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Türk Kızılayı’nın Ankara’daki Afet Operasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AFAD Başkan Vekili Ejder Kaya, Türk Kızılayı İkinci Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Genel Müdür Ömer Taşlı, Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu ve üst düzey yöneticiler katıldı.

Bilgilendirme toplantısında, Türk Kızılayı’nın yürütmekte olduğu faaliyet alanları hakkında Genel Müdür Ömer Taşlı tarafından AFAD yöneticilerine bir sunum gerçekleştirildi. Sunum öncesinde bu faaliyet alanlarını yakından inceleme fırsatı bulan heyet, yapılan çalışmaları yerinde görerek bilgi sahibi oldu. Türk Kızılayı’nın gerçekleştirdiği ARGE çalışmaları sonrasında dünya standartlarında üretilen ve afet müdahalesi için tüm özelliklere sahip çadır türlerini de incelediler.

AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay