1 Ekim, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz, örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimiz olan yaşlılarımızın günü… Her yıl 18-24 Mart arası Yaşlılara Saygı Haftası, 1990 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 1 Ekim tarihi de Dünya Yaşlılar Günü olarak kutlanıyor…

 

Bizde bu özel günde Hilmi Çilingir Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşlılarımızla bir araya geldik. Bugün dolayısıyla 10. Bölgede yeni açılan huzurevinde kalan yaşlılarn ve Düzce Müftülüğünde görevli din personelinin yaptığı ziyareti görüntüledik.


Yüzlerinden gülücük eksik olmayan huzurevi sakinlerinin hal hatırlarını sorduk, sohbet ettik…


Hilmi Çilingir Huzurevi sakinleri, bakım evindeki hayatlarından oldukça memnun. Gerek personel gerek kurdukları dostluklar gerekse sosyal aktivitelerle ömrünün geri kalan yıllarını huzurlu geçiriyorlar…

 


8,5 ay Hilmi Çilingir Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan Hatice Tutal öve öve bitiremediği huzurevini “9 geline bedel, 10 yıldızlı otel” tanımlıyor. Hatice Teyze bu hayatta tek isteklerini ise şöyle özetliyor:


“Biz çok şey beklemiyoruz. Tatlı dil güler yüz… Burası “9 geline bedel, 10 yıldızlı otel”… herkes buraya gelsin. Kimse evinde ocağında ezilip büzülmesin. 7’den 70’e herkese kapımız açık.”


2008 yılında 50 kişilik kapasiteyle açılan Hilmi Çilingir Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bugün 114 yaşlı kalıyor. 24 işçi 70 çalışanın hizmet verdiği huzurevinde toplam 4 bölüm yer alıyor. Günlük çıkan taze yemeklerin yanı sıra huzurevi sakinleri her gün şehir merkezine getirilerek gezdiriliyor.


Hilmi Çilingir Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkez Müdürü Hasan Şen, böyle önemli gün ve haftaların yaşlıların sıkıntılarına ve sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Şen, Düzce’de yaşlılara güzel hizmet veren bir mekanın yer aldığını, sadece belirli gün ve haftalarda değil, sık aralıklar yapılacak ziyaretlerin onları mutlu edeceğini söyledi.

 

 

 

 

Haber: S.KAŞKIR