Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Kaynaşlı Üç Köprü’de meydana gelen kazayı haber amaçlı görüntülemek isteyen Öncü Tv Haber Merkezi Kameramanı başta olmak üzere yerel basına uygulanan engellemeyi “çağ dışı bir uygulama” olarak niteleyerek saldırıyı kınadı.
Haber yapmanın insani bir görev olmasının yanında bir takım sorumlulukları da beraberinde getirdiğini kaydeden Tayhan, her kazanın ve her olayın topluma yansıtılmasının medyanın ana görevleri içerisinde yer aldığını vurgulayarak, bu tür olaylarda basının hedef tahtası seçilmesini “anlamsız” bulmasının yanında “tehlikeli” bulduğunu ifade etti.
Tayhan, ”Üç Köprü Köyü’ndeki bu kavşak sorununu en fazla gündeme getiren Öncü TV olmuştur.Her kazada ve halkın her sıkıntısında anında burada biten Öncü Tv haber merkezine böyle bir mukavemet böyle bir engelleme Düzce’ye yakışmamıştır. Düzceli gazeteciler böyle bir mukavemete layık değildir.”Gazeteci, tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına sahiptir. Engel olanların tespit edilerek adalete hesap vermelerini bekliyoruz.”

Haber: H. İŞCAN