24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Sansüre Direnişin 105. Yılı nedeniyle açıklamada bulunan Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Denetleme Kurulu üyesi Erol Tayhan, atanmış ve seçilmişlerin basının özgürleşmesi konusunda ‘destek”ten çok ‘köstek’ oldukları iddiasında bulundu.
Daire Müdürlerinden alınacak açıklama ve beyanatların çağa uygun hale getirilmesi gerektiğini belirten Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tayhan:”Hani düz memurdan vazgeçtik amir konumundaki bir daire müdürü dahi gazetecinin sorduğu bir sorunun cevabını izinle verme ihtiyacı hissediyorsa bunun adı özgürlük falan değildir, bağnazlık vurdumduymazlık veya nemelazımcılıktan başka bir şey değildir.Böyle bir anlayışla bir gazeteci doğru dürüst ve gerçek habercilik sergileyemez.”dedi.
Böyle bir ortamda 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Günü’nde bayramdan falan bahsedilemeyeceğini ifade eden Tayhan, “Çok acı ancak bu kutsal mesleğimizde onurunu korumak, dik durmak isteyenlerin cezalandırıldığı, yağcıların önünün açıldığının görülmesi içimizi sızlatıyor. Bu nedenle bizler, haberi eğip bükmeden verenlerin, namuslu gazetecilerin ezilmeyeceği, dışlanmayacağı, cezalandırılmayacağı günlere ulaşıncaya kadar ‘Sansüre direnmeye’ devam edeceğiz” dedi.

 

Haber: H. İŞCAN