Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafında artan hava sıcaklıkları nedeniyle halkın baraj, gölet, akarsu, sulama kanalı, süs havuzu gibi suya girmenin yasak olduğu yerler ile Akçakoca’da denize girme alanlarında özellikle tehlikelerin sıklıkla görüldüğü ve halkın bu alanlarda suya girmesinin tehlikeli olduğu yerlerde kontrolsüz olarak suya girmeleri nedeniyle boğulma olayları yaşanmasıyla harekete geçti.

Can güvenliği en önemli husus
Son günlerde gündeme gelen kaybolma ve kaçırılma olaylarına karşı alınabilecek önlemler ile temel trafik güvenliği hakkında ilimizde de bilgilendirme bilinçlendirme çalışmalarının yürütülmesi amaçlanarak vatandaşların can güvenliklerini tehlikeye atmamaları hususuna dikkat çekerek farkındalık oluşturuluyor.



‘Eğitime Devam Projesi’ başladı
Vatandaşların can güvenliklerini tehlikeye atmamaları hususlarına dikkat çekerek farkındalığı arttırmak, halkı bilinçlendirmek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “Eğitime Devam” isimli proje 04.07.2018 tarihli Valilik Olurunun ardından bugün itibariyle uygulanmaya koyuldu.

Proje kapsamında ekipler, Cedidiye camiinde yaz kurslarına devam eden çocuk ve gençlere dikkat etmeleri gereken temel güvenlik konuları, yabancı şahıslara karşı tutumları ve kendilerine yaklaşan tanımadıkları kişilere karşı göstermeleri gereken doğru davranış tarzları sunumlar ile anlatıldı.



“Öğrendiklerinizi aileniz ile birlikte değerlendirip kendinizi korumayı öğreneceksiniz”
Toplum Destekli Polis ekibinden polis memuru Zekeriya Baran çocuklara şu ifadelere yer verdi:

“Tatilimiz başladı. Manevi yönden eğitimlerinizi tamamlamak için burada toplandınız. Yaz sezonu başladığında denize gitmek ister herkes, göle gitmek ister. Bizim burada sizi toplamamızın sebebi buradaki tehlikeleri anlatabilmek. Televizyonlarda izliyoruz, çocuk kaçırmalarını, çocuk kaybolmalarını. Polis amcanlarınız size küçük, basit şeyler öğretecek bunları ailelerinizle birlikte değerlendirerek kendinizi nasıl korumaya almanız gerektiğini öğretecekler. Trafik polis ağabeyiniz de temel trafik eğitimlerinizi anlatacaklar.”



Trafik Şube, AFAD, Toplum Destekli Polislerin sunumlu anlatımlardan sonra Asayiş Şube ekiplerine bağlı Yunus ekipleri camii önünde çocuklara broşür ve dondurma dağıttı.



Haber: H.GÜRSOY