Resmi Gazetede İçişleri Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı. Buna göre ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gruplandırılarak gelişmişlik sırasına göre dört hizmet bölgesine ayrıldı. Düzce ise 3. Bölge’den 2. Hizmet Bölgesi’ne geçti

 

İl olduğundan bu yana atanan bürokratların birçoğunun stajyerlikten sonra ilk Düzce'de göreve başlaması Düzce'nin "Stajyer il" olarak anılmasına neden olurken, tam tecrübe kazandıktan sonra ilden ayrılmaları ise eleştirileri beraberinde getiriyordu. Artık Düzce’nin 2. Hizmet Bölgesi’ne alınmasıyla Düzce’de zorunlu çalışma süresi en az beş yıl olacak. 4. ve 3. hizmet bölgesindeki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan 2. hizmet bölgesindeki illere atama yapılamayacak.

 

4. hizmet bölgesindeki zorunlu çalışma süresini tamamlayanlar sırasıyla 3. Hizmet bölgesinde en az dört yıl, 2. hizmet bölgesinde en az beş yıl ve 1. hizmet bölgesinde en az beş yıl görev yapacak. Alt bölge hizmeti bitmeden bir üst hizmet bölgesine atama yapılamayacak. Bu bir anlamda tecrübeli bürokratların ve  daire müdürlerinin en az beş yıl Düzce'de görev yapması anlamı taşıyor.

Haber;S.KAŞKIR