1999 Depreminin izlerini taşıyan hasarlı binaların yıkımı için ilk adım atıldı. Atatürk Bulvarı üzerindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ait eski kız öğrenci yurdu sonunda yıkılmak için çalışma başlatıldı. Ayakta kaldığı her dakika süre halkı tehdit eden hasarlı bina görevliler tarafından yıkılıyor. Geçtiğimiz yıl, binanın orta hasarlı olduğu konusunda Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan yazı gelmiş, ancak Düzce Belediyesi bu yazıya karşı dava açmıştı. Yapılan bilirkişi incelemelerinin ardından mahkemece binanın ağır hasarlı olduğuna dair karar verilmişti. Kararın bir örneği daha sonradan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nu da içine alan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderilerek binanın yıkılması istendi.

Yıkıma tek engel olarak binanın yan tarafından bulunan ve kullanımda olan binalar gösterilmişti. Kentsel Dönüşüm Projesinin başladığı tarihlerde Acil Afet Durum Müdürlüğü tarafından binanın ilk yıkılması gereken yapılardan birisi olduğu rapor edilmiş ancak Çevre ve Şehircilik müdürlüğü ise hazırladığı raporda ağır hasarlı olan eski yurt binasının yıkılması durumunda yanında bulunan binanın da zarar göreceğini rapor ederek yıkımın durdurulmasını istemişti.

Başkan Keleş’te binayla ilgili olarak bahar aylarını işaret etmiş zamanı geldiğinde gerekenin yapılacağını belirtmişti. Yaşanan bu gelişmeler sonrası sorunlar aşılarak yıkım çalışmalarına başladı.

Haber:Y.SEVER