Dün akşam saatlerinde Rıhtım Caddesi'nde bir otomobilin yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı kadına çarptığı kaza, köprü çalışmalarının tamamlanmadığı bölgedeki tehlikeyi gözler önüne serdi.
Rıhtım Caddesi Şaguç kavşağı mevkiinde yaşlı kadına yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmek isterken bir otomobil çarpmış, yaşlı kadın hastanede tedavi altına alınmıştı. Meydana gelen olay sonrası şaguç kavşağında ihmal var mı? sorusu akıllara geldi.

 

 


Asar Deresi ıslah projesi kapsamında yıkılarak yeniden yapılan Şaguç Köprüsü’nde çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle yolda meydana gelen bozulmanın yanı sıra artan eğim ve sinyalizasyonun kavşakta bulunmaması dikkatleri üzerine topladı.

 

 


Kazaya karışan sürücü, yoldaki eğimden kaçmak isteyen toplu taşıma aracının yolunu kapamasının kazanın gerçekleşmesinde etkili olduğunu iddia etmiş, yolun durumuna işaret ederek toplu taşıma aracının görüş açısını kapattığını iddia etmişti.

 

 


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yenilenme çalışmalarının ramazan ayına kadar bitirileceğini ifade ettiği köprünün, yaya ve araç trafiğine açılmasına karşın çalışmaların yarım bırakılması hem sürücülere hem de yayalara büyük güçlük çıkartıyor. Yaya geçitlerinin olmasına karşın, yayaların en az dikkate alındığı bölgelerden biri olan Şaguç Köprüsünde sinyalizasyonlu bir düzenleme şart olarak görülüyor. Yolun karşısına güçlükle geçen yayaların yanı sıra, köprü yüksekliğinin fazla olması da sürücülere zorluk çıkartıyor…

 

 


OĞLUYLA AYNI KADERİ PAYLAŞACAKTI


Öte yandan dün meydana gelen kazada yaralanan yaşlı kadının az kalsın iki yıl önce trafik kazasında ölen oğluyla aynı kaderi paylaşacağı öğrenildi. Yaralanan yaşlı kadının 2 Eylül 2012 yılında Gölyaka Bağlantı yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybeden Düzcelilerin yakından tanıdığı ve sevdiği aynı zamanda Düzcespor aşığı olduğu bilinen Deli Hasan lakaplı Hasan Cebeci’nin annesi olduğu ortaya çıktı. yaşlı kadının iki yıl sonra oğlunun öldüğü tarihte yaşadığı trafik kazasıyla ölümün eşiğinden dönmesi tesadüfün böylesi dedirtti.

 

 

Haber: S. Kaşkır