Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici, ilçede devam etmekte olan yol çalışmaları ve sosyal projeler konusunda bilgiler verdi. Gezici, Yığılca yolunda son aşamaya gelindiğini söylerken, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan evlerin açılışını vali ve milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştireceklerini açıkladı.
11 aile eve kavuşacak
Kaymakam Gezici, İlçede ihtiyacı olan evsizler için yapılan konutların yüzde 95’inin tamamlandığını söyledi.
Gezici, “ Özellikle köylerde yapmış olduğumuz gezilerde bazı vatandaşların oturduğu evlerin onlara yakışmayacak yerlerde oturduklarını tespit etmiştik. Başbakanlığın sosyal yardımlaşma dayanışma vakfına bir proje sunmuştuk ve bunla ilgili gerekli ödenekler de gelmişti. Ödenekle beraber 10 tane yeni bina bir tanede onarılacak bina ile birlikte 11 tane vatandaşımıza barınma yardımı kapsamında evler yaptırılmasını kararlaştırmıştık. İşin yüzde 95’i bitmiş durumda. Valimizin ve milletvekillerimizle birlikte açılışını yapmayı düşünüyoruz.” Dedi.
Yığılca yolunda son aşamaya gelindi
Gezici, Yığılca yolunda Aydın Köyü’nde bulunan tehlikeli virajın kaldırılması için çalışma yapıldığını söyleyerek, olun yüzde 90’nının tamamlandığını, Yedigöller yolunda ise öncelikle yol genişletme çalışmalarına önem verildiğini belirtti.

Gezici, “ Yığılca düzce devlet karayolunda ihaleyi alan firma çalışmalarına başladı. Yığılca girişinde çalışmalar yüzde 90 oranında bitirildi. Aydın köyü kavşağında virajın kaldırılması ile ilgili çalışmaları devem ediyor. Akyazı Köyü ve Gürcüçiftliği’nden sonraki çalışmalarımızda aynı şekilde devam ediyor. Yığılca’yı herkes saklı kent olarak bilirdi. Düzce’mizin bu güzide ilçemizi hem Düzcelilere hem de Türkiye’ye tanıtmak için uğraşıyoruz. Yedigöller’de 25 kilometrenin asfaltını yaptık. 14 kilometrelik orman içerisindeki bir bölüm kaldı. Öncelikle yol genişletme çalışmalarımız var. Bu sene asfalt programını tamamlayarak Yedigöller milli parkına kadar olan kısmın asfaltlanması sağlayacağız. Kış mevsimi çalışmalarında Kaymakamlık ve özel idare araçları ile hasanlar rampasına kadar olan kısımda gerek tuzlama olsun gerek tıkanan yolların açılmasında bir sıkıntı yok. Şuana kadar kapalı bir köy yolumuz yok. Karla mücadele konusunda çok büyük bir sıkıntı yaşamıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Haber; H.İŞCAN