Kaynaşlı Üçköprü halkı D-100 karayolunda karşıya geçerken yaşadıkları zorlukları zaman zaman ekranlara getiriyoruz. Köyün girişinden geçiş verilmeyen ve 500 metre ilerideki kavşaktan dönerek köylülerine gitmek zorunda kalan Üçköprülü vatandaşlar, altgeçitlerinin de sağlıksız olması nedeniyle tehlikeli bir şekilde karşıya geçmeye çalışıyordu.

Karayolları tarafından öğrencilerin geçişini sağlamak için beton bariyerler arasında bırakılan yaya geçidinin kapatılması ise bugün Üçköprü halkının tepki göstermesine neden oldu. Tepkiler sonucu karayolları yaya geçidini geçici olarak açtı ama köy halkı yetkililerden kalıcı bir çözüm bulunmazsa yolu komple kapacataklarını belirtti.

Köy halkı, “Köyün merkezi burası. Vatandaşlar burayı kullanıyor, çocuklar okuluna burdan gidiyor. Yukarıdaki kavşağı kullanmıyorlar. Burada kaç can gitti. Biz tepki gösterdiğimiz için bugün geçici olarak açıldı. Ama bir çare bulunmazsa yolu komple kapatacağız. 3 bin nüfuslu bir köy. Alt geçittlerden geçmek için oksijen tüpü lazım. Buraya bir kavşak istiyoruz” dedi.
Bölgeye gelen AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Alaaddin Dilek ise milletvekillerinin konunun aciliyetini bildirdiğini ve hem araç hem yaya geçidini sağlanacağı bir altgeçit yapılacağını bildirdi.
Dilek, “4 bölge müdürümüz kısa bir süre önce Ankara'dan geldi. Üçköprü'nün sıkıntısı olduğu aşikar ortada. 3 vekilimiz çarşamba günü konunun aciliyetini bildirecek. Altgeçitler için de tüm sıhhi işlemleri yaparak hem araç hem yaya geçidini sağlayacağız. Karayolları, kavşağı kesinlikle uygun görmüyor” şeklinde konuştu. 

Haber: S. KAŞKIR