Taksiciler hayatımızın kurtarıcısı ikinci ambulansımız aslında… Yağmura hazırlıksız yakalandığımızda, gideceğimiz yere geç kaldığımızda ya da hastalandığımızda bizi hastaneye yetiştirendir.
Taksicilik mesleğini icra edenlerin de kendilerine göre birçok sorunlarla karşılaşıyorlar. Düzce’de yaşanan ve en çok şikâyet edilen sorunların başında taksicilerin barınması için yapılan taksi duraklarının olmaması. Aydınpınar Caddesinde mesleklerini icra eden taksicilere mikrofon uzattığımızda ilk şikâyetleri taksi duraklarının olmaması oluyor.

Soğukta dışarda beklediklerini ya da arabanın içinde oturmak zorunda olduklarını dile getiren Taksiciler, bu durumun en kısa zamanda düzeltilmesini istiyor. Benzin Fiyatlarının artması ve kısa mesafede yolcu taşımacılığında ise taksiciler kazansak da kazanmasak da bu mesleği yapmak zorunda olduklarını ifade ettiler.

Çoğu zaman veresiye yolcu taşıdıkları zamanlarda olduğunu dile getiren taksiciler, gece mesailerinde zaman zaman sorunlu müşterilerle karşılaştıklarını belediyeden , şoförler ve otomobilciler esnaf odası başkanı Yavuz Yılmaz tarafından haklarının korunması için çağrıda bulundular. 

Haber: G. KARDUZ