Musababa Köyü’nde yaşayan 66 yaşındaki Velittin Albayrak, Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsüne bineceği sırada bir aksilik yaşadı. Biniş ücretini ödemek için cihaza okuttuğu otobüs kartı çalışmadı.

Bunun üzerine özel denetimli otobüsün şoförü Rüştü U., Velittin Albayrak’a kartının boş olduğunu söyledi. Albayrak bu sorunu daha önce de yaşandığını söyledi ve belediyede yapılan kontrol sonrası yetkililerin kendisine kartının 26 Mart’a kadar geçerli olduğunu söylediklerini belirtti.

İddiaya göre, bunu kabul etmeyen otobüs şoförü Rüştü U. ve diğer şoför arkadaşı, Albayrak’a çıkışarak, otobüsten indirmeye çalıştı. Otobüste bulunan diğer yolcular ve ailesinin önünde, Velittin Albayrak’la tehditkâr söylemler ve yüksek bir ses tonuyla münakaşaya giren şoförler isteğine ulaşamadı.

Gerçekleşen olay sonrası bir video çekerek olayı anlatan Velittin Albayrak Öncü Whatsapp İhbar Hattımıza ulaşarak durumu anlattı ve bu kişiler hakkında gereğinin yapılmasını istedi.

“Beni arabadan atmaya kalktılar”
Çektiği videoyla yaşanan olayı anlatan Velittin Albayrak şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 14.15’te durağa gelen otobüse binmek istediğimde, bana verilen kart çalışmadı. Boş olduğunu söylediler. Biz de dolu olduğunu iddia ettik. Böylece iki şoförle bir münakaşa başladı. Münakaşa sonucunda ben onlara daha evvel de böyle bir olay olduğunu, kartı belediyede kontrol ettirdiğimi ve kartın 26 Mart’a kadar geçerli olduğunu söylediğim halde, beni arabadan atmaya kalktılar. Tehditkâr söylemler, bağırma ve çağırmayla indirmeye kalktılar.  İki kişiydiler. Bir tanesi arabayı kullanan Rüştü U. ve yanında bir şoför arkadaşı daha vardı. İkisi birlikte beni arabadan indirmeye kalktılar ve tahrik edici şeyler söylediler. Bunlara rağmen inmeden devam ettik. Çarşıya vardığımızda, imam-hatip lisesi tarafında, başka bir kişiyi çağırmışlar. Geldi kartımızı alıp kontrol etti. Pazartesi yeniden belediyeye gidip, kontrol ettirmemizi söylediler. Biz bunlar hakkında şikâyetçiyiz. Gerekenin yapılmasını rica ediyorum.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ