Düzce’de farklı kesimlerden, farklı görüşlerden insanlar, parkların satılmasını engellemek  için tek yürek oldu.  “Sivil insiyatif” adıyla bir araya gelen grup akşam saatlerinde Düzce Belediye binası önünde toplandı. Siyasi Parti üyeleri, STK temsilcileri ve bazı Belediye Meclis üyeleri şehir parklarının belediyenin borçlarından dolayı satılmasına karşı çıktıklarını duyurdu.

ARAZİ RANTÇILIĞI YAPILIYOR

Grup adına basın açıklamasını okuyan Birleşik Metal-İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Talat Çelik, meclis kararının hukuki olmadığını belirterek “ Belediye Meclisi bu karar ile arazi rantçılığının en alasını yapmaktadır. Zaten varolan parkların bir kısmı yandaşlar tarafından işletilmekte halkımızın buralardan ücretsiz olarak yeterince yararlanma imkan bulunmamaktadır.”dedi.

BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI

Belediye Başkanına seslenen Çelik, şunları kaydetti: “ bu senin yaptığın halkın taleplerini dikkate almayan, ben yaptım oldu diyen ve halka kendi kararlarını dikta eden bir anlayışının tezahürüdür. Tıpkı bu kadar borca rağmen halkın hafızasıyla alay edercesine milyonluk makam aracı alıp nispet yaparcasına belediye önüne park ettiğiniz gibi.”

BAŞKAN’A 4 SORU!

Düzce Sivil İnsiyatif olarak Belediye Başkanına cevaplaması için şu sorular yöneltildi:
-Düzce belediyesinin ne kadar borcu vardır?
-Bu 15-20 yıl içerisinde hangi hizmetlere karşı ne kadar borçlanılmış, kalem kalem açıklanmasını istiyoruz.(Örneğin  yol yapımına şu kadar…)
-Şu anda Düzce merkezdeki parkları kimler işletiyor. Bu parklardan Belediye aylık ne kadar kira alıyor? Kira ödemeyen var mı?
-Parklardan sonra nereleri satmayı düşünüyorsunuz?

Çelik, Düzce Sivil İnisiyatif olarak halkın malı olan ve ücretsiz olarak diğer illerde olduğu gibi bu parkların özgürce kullanılmasını sağlayacaklarını ve satılmasını engellemek içinde bir dizi eylem ve etkinlik düzenleyeceklerini açıkladı. Parkların satılması halinde halkın bir daha kullanma şansı kalmayacağını söyleyen Çelik, vatandaşları eylemlerine destek vermeye davet etti.

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Sivil inisiyatif, 22 Mayıs Cuma günü saat 17.00’den sonra ve 23 Mayıs Cumartesi saat 13.00’ten sonra İnönü Parkı girişinde stant açarak halkı bilgilendirecek. 25 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00’de ise İnönü parkından Düzce Belediyesi’ne yürüyecek olan grup,  belediyeye avukatları tarafından hazırlanan dilekçeleri sunacak.
 
 Haber;S:KAŞKIR