Özel İdare tarafından Kurtsuyu Köy yolunun bir kış mevsimini atlatmasıyla birlikte 6 ayda çökmesi, özel idarede teknik eleman sıkıntısını yeniden gündeme getirdi.

Köylerin "yol isteriz" çağrısını karşılamak için alelacele harekete geçen Özel İdare, bu talepleri dikkate alarak diğer bazı köyler gibi Kurtsuyu Köyü'nüde sıcak asfaltla ulaşıma açtığı yolun aniden çöküşü bir anlamda "teknik elaman olmayışının bir çöküşü" olarak yorumlandı.

            YOL SEVİNCİ KISA SÜRDÜ

Yolun trafiğe açılışını köylüler büyük bir sevinçle halay çekerek kutlamışlardı.Herkes çoluk çocuk genç ihtiyar sevinç yaşamıştı.

Kurtsu'ndan önce de Çilimli'de Yeni Vakıf Sarımeşe arasındaki yola sıcak asfalt dökülmüş ve yol kısa sürede bozulmuştu.Araç sahiplerinin ve köylerin itirazı üzerine aynı bölgenin yolu kazılarak yeniden sıcak asfaltla döşenmişti..Burada da asfalt yüzünden kaynaklar heba edilmişti..

Özellikle bazı köylerin ısrarını dikkate alan Özel İdare,  alt yapıyı dikkate almadan yolları alel-acele sıcak asfaltla kaplayarak "milli serveti" heba ediyor.Özel idare,  yol konusunda uzman teknik eleman sıkıntısının faturasını uzun vadede sıcak asfalt malzemesini boşa harcayarak heba ederken, teknik eleman konusunu yaza girmeden çözmek zorunda.yoksa Kurtsuyu benzeri manzaralarla karşılaşmamak hiç de uzak bir ihtimal değil..Özel İdare veya İl Genel Meclisi yol ve kanalizasyon gibi alt yapıda değerlendirilecek "Teknik eleman" ihtiyacını bir an önce çözmek ve alt yapıda karşılaşılan problemleri sona erdirmek zorundadır.Yoksa bu tür küçük hatalar gelecekte büyük zararlar getirecektir.

Haber;E.TAYHAN