20 Nisan 2015 tarihinde Öncü TV internet sitesi ve Manşet Gazetesinde yayınlanan “YEYPAŞ’a tepki var, TEKNOPARK’ta işler ağır aksak” başlıklı habere ilişkin gönderilen cevap metninde habere konu olan arazi üzerinde yapılması planlanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi için hiçbir yasal zorunluluk bulunmadığı halde tarafsızlık ve şeffaflık ilkesi  çerçevesinde 4734 sayılı kamu ihale Kanunun Kapsamında söz konusu arazinin ihalesi alt yapısının tamamlanması için gerçekleştirildiği bildirildi.
ÖDENEK TAHSİSİ DEVAM EDİYOR
Söz konusu ihaleyi yüklenici firma olarak en uygun teklifi veren YEYPAŞ firmasının üstlendiği kaydedildi. Haberde bahsedildiği gibi YEYPAŞ firmasının alt yapıda hiçbir çalışma  yapmadığı, aldığı ödeneği bir başka alanda kullandığı yönünde iddiaların asılsız olduğu ifade edilerek ilgili bakanlıktan ödenek tahsisi ile ilgili çalışmaların devam ettiğine dikkat çekildi.
2010’DA KURULDU
5 Ağustos 2015 tarihinde “Düzce beklemede, teknoloji merkezi alt yapıya takıldı” haberlerine ilişkin ise şu açıklama yapıldı:
“ Habere konu olan ve faaliyete geçmediği öne sürülen Düzce Teknopark Teknoloji geliştirme bölgesi 1 Ekim 2010 tarihine 27716 sayılı resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Kamu, yerel yönetim ve Düzce’de faaliyet gösteren özel sektörün sahiplendiği geniş katılımlı 32 ortakla kurulmuş ve şirket esas sözleşmesi 20 Nisan 2011 tarih ve 7798 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanarak resmen faaliyete başlamıştır. Söz konusu tarihten sonra faaliyetlerine hızla devam eden ‘Düzce Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans endeksi’nde  2011 yılında 20. Sırada 2012 yılında 24. Sırada, 2013 yılında ise 19. Sırada yer almıştır. Ayrıca 2011 yılından sonra kurulan TGB’ler içinde Türkiye birincisi olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından faaliyetlerinden dolayı ödüllendirilmiştir. Haberde bahsedildiği üzere faaliyete geçmediği yönündeki iddialar asılsızdır.”