Beyköy’de bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv yedek ürünleri üreten Teknorot firmasında çalışan işçiler tedirgin günler yaşıyor. İddiaya göre fabrikadaki işçiler, tazminatları ödenmeden işten çıkartılıyor. Hem de, “Deneme süresini geçemedin” bahanesi ile…

 “2 yıllık işçiyi, ‘Deneme süresini geçemedin’ deyip işten çıkardılar”
Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattımız aracılığı ile sesini duyurmak isteyen bir fabrika işçisinin iddiaları şu yönde:

“Teknorot, taşeron firma değiştirdi. Teknorot bünyesindeki işçiler çıkarıldı. Yeni firmada da 2 ay olduğu için ‘Deneme süresini geçemedi’ diye 1 yıllık işçiyi tazminatsız çıkarttı. Onunla birlikte 2 yıldır çalışan bir kadın da deneme süresini geçemediği gerekçesi ile tazminatsız bir şekilde işten atıldı. Parası olmadığı için avukata da gidemiyor.”

“Biz bir işçimizi bile işten çıkarmadık”
Tüm bu iddialara, haber ekibimizin cep telefonu ile ulaştığı Teknorot yetkilisi ise şu bilgilendirmede bulundu.

“Evet doğru, paketleme işini yapan taşeron firmamız değişti. Çünkü firma battı ve ‘Biz artık bu işi yapamayacağız’ dedi. Bu firma Düzce’de çeşitli firmaların da taşeronluğunu yapan bir şirkettir. Bizim bünyemizde çalışan 400 taşeron işçimiz var. Bu işçilerin hepsi, bizim anlaştığımız yeni taşeron firmaya geçti. Biz bir işçimizi bile işten atmadık, çıkarmadık. Zaten çıkarılma durumunda, taşeron dahi olsa bu işçilerimizin tüm hakları üst işveren olduğumuz için bizdedir. Tazminatsız hiçbir işçiyi işten çıkarmadık.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ