2006 yılında önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ancak 2014 yılının Şubat ayında dönemin Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından kapatılan Düzce Belediyesi Kadın Sığınma Evi ile ilgili beklenen açıklama geldi. 9 yılda 264 kadına barınma ve psikolojik destek sağlayan sığınma evi tekrar hizmet verecek. Açıklama projeyi Düzce'ye kazandıran Başkan Mehmet Keleş'ten geldi.

 

Projeyi Düzce'ye o kazandırmıştı

 

İlk başkanlık döneminde Aile Danışma Merkezi ile birlikte kadın sığınma evini Düzce'ye kazandıran Başkan Keleş, önemli bir belediyecilik hizmetine imza atmıştı. Türkiye'de az sayıda olan sığınma evlerinden birini Düzce'de faaliyete sokmasıyla Düzce Belediyesi bir çok belediyeye örnek olmuştu. Tekrar seçildiğinde kendinden önceki Başkan İsmail Bayram'ın askıya aldığı projeyi devam ettireceğine kesin gözüyle bakılsa da sanıldığı gibi olmadı. Keleş, bugüne kadar 'Kadın Sığınma Evi tekrar kapılarını açsın' yönünde bir talimat vermedi.

 

Basın mensupları ile devam eden projelere yönelik inceleme turuna çıktığı esnada bu konu haber muhabirimiz tarafından kendisine hatırlatılınca ise Başkan Keleş, "Proje uygulamadan kaldırılmadı sadece durduruldu. Kadın sığınma evi tekrar hizmete açılacak." açıklamasında bulundu.

 

Şimdi, şiddet mağduru kadınlar için güvenli liman niteliğinde olan ve tekrar sosyal hayata kazandırılmalarında önemli rol oyanayan kadın sığınma evinin kısa sürede tekrar hizmet vermesi bekleniyor.

Haber;C.ÜSTÜNER