Düzce’de tekstil sendikaları adeta kaynıyor. Tekstil Fabrikalarında örgütlenme çalışmaları esnasında basın açıklamaları ile karşılıklı iddialar gündeme geliyor. Doğanlı mevkiinde bir tekstil fabrikasında çoğunluğu elde ederek toplu sözleşme masasına oturmaya hazırlanan TEKSİF Sendikası’na rakip sendika olan ÖZ İplik İş Sendikası itiraz edince durum mahkemeye taşındı. Toplu sözleşmenin imzalanamaması da işçileri mağdur etti.


Tekstil patronun “TEKSİF sendikasını istemiyor, Öz İplik İş Sendikasını istiyor.” şeklinde örgütlenmelerinin yolu kesildiğini söyleyen işçilerden biri Yaşar Yapçacık, yapılanın Düzce ekonomisine ve işçilerine yönelik en büyük haksızlık olduğunu söyledi.


Yapçacık, “ bu Düzce’ye karşı yapılmış en büyük haksızlıktır. İşçilerin toplu sözleşme hakları kullanılmazsa, ücret zammı alamazsa, gıda yardımı, ikramiye alamazsa, Düzce ekonomisi kaybeder. Düzceli emekçiler kaybeder. Merak ettiğimiz şudur kaybeden düzce ekonomisi esnafı, olacaktır, Öz İplik İş Sendikası ne kazanacaktır? Öz İplik İş Sendikasının tekstil sendikasında yaptığı itirazı kınıyoruz. Ve geri almaya davet ediyoruz.” dedi.


TEKSİF Sendikasının Örgütlenme Başkanı Asalettin Aslanoğlu da yapılanın yanlış olduğunu belirterek Öz İplik İş Sendikasını geri adım atmaya davet etti.

Aslanoğlu, “Düzce’deki emekçiler kazansın diye TEKSİF sendikası 6 yıldır bir çalışma yürüttü. Çok şükür tekstil çalışanları onlara sahip çıkan bir sendikaya kavuştular. Ama birileri bundan rahatsız olmuşlarki öz iplik sendikası Düzce’ye girerek bu temiz iklimi kirletme yolunu seçtiler. Patronun çağrısı ile geldiler buradaki işçileri sendikalarına baskı ile kayıt ettiler. İşçilerden intikam almak istiyorlar. Düzce ekonomisinin düzce işçisinin kazanmasını engellemek istiyorlar. Kendisine sendikacıyım diyen hiçbir sendika patronlar kazansın, işçiler kaybetsin diye bu adımları atmaz. Öziplik iş sendikasının atmış olduğu bu adımları hayretle izliyoruz. Bu yanlış adımları derhal geri almaya davet ediyoruz.”dedi.