2014 yılının ilk koordinasyon toplantısı yapıldı. Vali Ali İhsan Su, başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısı kamu kurum müdürleri ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tek tek kürsüye gelen kurum müdürleri 2013 yılında yapılanları aktarırken, 2014 yılında yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Bu kez diğer toplantılardan farklı olarak kurum müdürleri, slayt eşliğinde sunum yaptı.
Vali Ali İhsan Su, 2013 yılında hayata geçirilen projeler için teşekkürlerini, 2014 yılı için başarı dileklerini iletti. Su, 2013 yılında 3 milyar 491 milyon 570 bin TL değerinde 367 proje uygulandığını bildirdi.

Toplantıda Çilimli’de yapılan cezaevi inşaatı, PTT binası, Yığılca yolu, üniversite yolu ile ilgili güzel haberler geldi.

SARIYAYLA BARAJI MAHKEME BEKLİYOR
Geçtiğimiz yıl eylül ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bizzat kendisinin gelerek temel atma törenini yaptığı Akçakoca Sarıyayla Barajı ise mahkeme engeline takıldı. İl koordinasyon kurulunda söz alan DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Sezai Kavurmacı, baraj inşaatının vatandaşların fındık bahçelerine gelmesi nedeniyle mahkemelik olduğunu hatırlatarak mahkeme kararını beklediklerini ifade etti.
Toplantıda ayrıca Akçakoca Barınak Projesi'nin çevre ve ÇET raporlarının onay aşamasında olduğu ancak 2014 yılı yatırım projesinde yer alamadığı bilgisi verildi.