Sinirler gerildi

Kendi bölgeleri olan Muncurlu-Düzce merkez arasında yolcu taşıdığını öne sürdükleri halk otobüsünü durduran kooperatif üyeler, şoföre, güzergahın ihale ile alındığını ve burada sefer yapamayacağını söyledi. Halk otobüsü şoförünün söz konusu hatta sefer yapmaya dair belgeyi göstermesi üzerine ise sinirler gerildi. Bölgeye çağrılan jandarma ve polis ekiplerinin araya girmesi ile  olay büyümeden taraflar yatıştırıldı.

“Şehir merkezine sokmaması bu hale getirdi”

2016'nın 5. ayında Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleye katılarak, Muncurlu-Düzce merkez hattını kooperatif olarak aldıklarını belirten minibüsçüler, belediyenin kendilerini şehir merkezine sokmaması nedeniyle sorunun bu noktaya geldiğini savundu. Önceki yıllarda Muncurlu'dan kalkan minibüslerin Düzce Valiliği istikametine kadar gittiğini anlatan Kooperatif Başkan Yardımcısı Hayri Ural, şöyle konuştu: “Ancak şimdi sadece iki hat olarak ya Küçüksu Köprüsü ya da devlet hastanesinin orada yolcu indiriyoruz. Hal böyle olunca vatandaş da merkeze girmemesinden şikayet ediyor. Küçüksu Köprüsü'nden çarşıya kadar yürümek istemiyor. İlk başta ihale çıkarken Düzce merkezi de bize sattılar ancak zamanla bir şeyler değişti ve artık Düzce merkeze bizi sokmuyorlar. Düzce Belediyesi Soğancı ve Üçköprü arasındaki mevkiyi ihaleye çıkartarak satmasına rağmen 2 gündür beyaz halk otobüslerini bu hatta çıkarmakta... İhalede bizim almamıza karşın buraya ikinci bır firmayı gönderiyor. Bu adil değil, gereğinin yapılmasını istiyoruz ve yapılması için elimizden geleni yapacağız.”

3-5 gün içinde konuyu çözeceğiz”
Öte yandan Uğur Otobüs, Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yetkililerinin daha sonra sorunu görüşmek üzere Düzce Belediyesi'ne gittiği ve kendilerine “3-5 gün içinde konuyu çözeceğiz” denildiği bilgisi edinildi.