Yaşanan kazalar ve çalışmaların uzamasına tepkiler çoğaldıkça Gümüşova Gölyaka sapağı arasındaki yol da bir an önce bitirilmeye çalışılıyor. D-100 karayolu Gümüşova istikametinde devam eden yol yapım çalışmaları artık vatandaşın sabrını zorlar hale geldi.

Kaynaşlı’dan başlayıp Gümüşova’ya kadar devam eden duble yol çalışmalarında Gölyaka sapağı ile Gümüşova ilçe merkezi girişine kadar olan kısımda, yol çalışmaları nedeni ile trafik tek şeritten veriliyor. Bu nedenle yolda çalışma süreci boyunca yaşanan kazalar vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Bunun en son örneği geçtiğimiz akşam Çaybükü mevkiinde yaşanan kazada ortaya çıktı. Vatandaşlar yolda doğru düzgün önlem alınmadığını iddia ederek yolu çalışma dolayısı ile tehlike saçtığını öne sürdüler.

Bu tepkilerin ardından yetkililerden alınan bilgiler doğrultusunda yolun 10 gün içerisinde araç trafiğine açılacağı öğrenildi. Yola asfalt dökme işinin tamamlandığı ifade edilirken birkaç ince ayrıntı dışında son aşamaya gelindiği ve araç trafiğine açmak için ara vermeden çalışıldığını belirtildi.

Haber; R. BAL