Ankaralı İbrahim Çolak, Mısır ve Suriye´de yaşanan katliamları protesto etmek için Ankara´dan İstanbul´a yürüyüş başlattı. Ankara Hacı Bayram Camii´nden ailesi ve arkadaşları tarafından uğurlanan İbrahim Çolak bugün akşam saatlarinde Düzce'ye ulaştı. Geceyi Düzce´de geçirecek olan İbrahim Çolak, sabah erken saatte yürüyüşüne kaldığı yerden devam edecek. Üzerinde Rabia İşareti bulunan tişörtüyle yürüyen Çolak'ı Düzce'de Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Gazeteci-Yazar Sinan Albayrak ve AK Parti Düzce eski İl Başkanı Saim Tut tarafından karşılandı.

Kardeşlik Yürüyüşü" adını verdiği protesto yürüyüşü hakkında açıklamalarda bulunan İbrahim Çolak, Suriye ve Mısır´da halkın zalimler tarafından katledildiğini ve bu katliamı protesto etmek için yürüyüş başlattığını söylerken gittiği heryerde büyük destek gördüğünü belirtti.


Yapılan katliamlara gösterilen tepkileri yetersiz bulan Çolak, "Batı dünyası katliamları görmüyor ama bir sanatçının twetini gündeme taşıyor. Buna Türk medyasıda dahil. ölürken bunları . Bunlar müslüman olmaları hasebiyle kardeşlerimiz ama bunlar müslüman olmasalardı da mazlumdurlar şuan .Kardeş isek eğer birbirimiz için ağlayabilmeliyiz. Bu zulme gösterilen tepkileri yetersiz bulduğum için bu yürüyüşü başlattım. Herkes benim gibi yürüyemeyebilir ama kimi dua ederek, kimi maddi destek vererek, bu zulmü toplum hafızasında diri tutmalıyız. Kardeşimiz ölürken uyumak, rahat rahat yemek yemek yerine kendi adıma en azından bir şeyler yapabilmek için bu yola çıktım. 7 günlük yürüyüşüm süresince yolda halkımızın büyük desteğini görüyorum. Selam veren, korna çalan, meyve ikram edenler oluyor.” dedi.

31 Ağustos’ta Hacı Bayram Veli Camii’nde sabah namazından sonra Ankara’dan uğurlanan Çolak yürüyüşü Fatih Camii’nde bitirmeyi hedefliyor.

Haber; S. KAŞKIR