Düzce trafiğinde en çok tepki alan konuların başında süratli seyreden araçlar yüzünden yaşanan kazalar geliyor. Gerekli güvenlik önlemleri olmayan cadde ve sokaklarda hızla ilerleyen sorumsuz sürücüler yüzünden büyük korku yaşayan vatandaşlar sık sık mikrofonumuz aracılığıyla şikayetlerini dile getiriyor.

Hızla geçen araçlar nedeniyle karşıdan karşıya geçmeye çekinen, kaldırımda bile yürürken tedirgin olan vatandaşlar, yaşanan kazalara dikkat çekerek, yetkililerden çözüm istiyor. Tepkinin ortak ifadesi ise "İlla biri öldükten sonra mı tedbir alınacak?" oluyor.

Özellikle çocukların tehlike altında olmasına bağlı olarak yollara hız kesici istenirken, işte bu çağrıya kulak veren İl Trafik Komisyonu hem yaya hem de araç trafiği için gerekli olan bu çalışmaya yönelik karar aldı.

İl Trafik Komisyonu kararı gereğince kazaları en aza indirmekle birlikte güvenlik tedbirlerini arttırmak amacı ile merkez ve mahalle aralarındaki hız kesici yol kasislerinde yenileme ve çoğaltma çalışmaları başlatıldı.

Düzce’nin farklı noktalarında asfalt yol onarım çalışmalarını sürdüren Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Servet Bucurgat Caddesi'nde yayaların güvenliği kapsamında kasis yapım çalışması gerçekleştirdi.

Ekipler, belirlenen program dâhilinde il genelindeki okulların önünde hız kesici kasis yenileme çalışmalarının yapılacağını ve çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Haber: C.ÜSTÜNER