Geçtiğimiz günlerde tartışmalara konu olan Kazukoğlu mevkii ile Kalıcı Konutlar arasındaki yol asfaltlandı.

Yolun, yapımı devam eden köprüden itibaren düz olan kısmının dolgu ile garip bir şekilde yükseltilmesi çevrede oturan vatandaşların da tepkilerine yol açmıştı. Vatandaşlar yolun yükseltilmesinden dolayı evlerine araçlarını götüremediklerini belirtmişlerdi.

Tepkilere yol açan yol için Vali Vasip Şahin ile Belediye Başkanı İsmail Bayram yolda yükseltilen kısımların düzeltilmesini istemiş ve yolun yolun yüksek hali ile ulaşıma elverişli olmadığını ifade etmişlerdi.

Karayolları yetkilileri ise yolun projesinin bu şekilde olduğunu beyan ederek yolda yapılan yükseltinin düzene sokulması için alçak kalan kısımların da yükseltilmesi kararını aldıkları öğrenilmişti.

Daha sonra yapılan çalışmalar çerçevesinde yolun bir kısmında yükseltilen bölgelerden dolgu malzemesi alındı ve yol bir nebze olsun indirildi.

Yapılan çalışmanın ardından yolda asfaltlama çalışması yapıldı ve Kazukoğlu’nda yapılan Köprü ile Kalıcı Konutlar arasındaki bölüm asfaltlandı. Ulaşım yapılan yeni yoldan verilirken bölgede çalışmalarda aralıksız devam ediyor.

Haber; R. BAL