Yılbaşı öncesi etkisini göstermeye başlayan yoğun kar yağışı Düzce'de günlük hayatı olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri D-100 ile D-655'te, özel idare ekipleri ise köy yollarında yoğun bir çalışma yürütürken Düzce Belediyesi araçları da merkezde yolları açık tutmak için kontak kapatmadı. 

                         

YOLLAR TAMAM AMA...                                    

Kar yağışından önce mücadele çalışmaları için kriz masası etrafında topladığı müdürlere 'Hiç kimse mağduriyet yaşamayacak' diyen Başkan Keleş, her kış döneminde çalışmaları yetersiz bulunan belediyenin bu sefer hızlı müdahale ile işin altından sorunsuz kalkmasını hedefledi. Ancak önceki yıllara oranla sorun yaşanan bölgeler asgari düzeye düşerken konu kaldırımlar olunca bu kış da eleştiri yağmurundan kurtulamadı. Karla kaplanan kaldırımları açık tutmak için gün boyu küreklere asılan işçilere ve buzlanma için alınacağı açılanan tedbire karşılık, caddelerde can yakan kazalar yaşandı. Bu da kaldırımların mimarı olan Başkan'ın bir kez daha eleştirilmesine zemin hazırladı.

 

ÇÖZÜMÜ TIRTIKLAMA OLDU            

2004-2009 yılları arasındaki görev süresinde yaptırdığı kaldırım taşları yüzünden her kış döneminde vatandaşın tepkisiyle karşılaşan Başkan Keleş, yeni döneminde ilk iş olarak 'tırtıklama' yöntemine başvurmuştu. Bu yöntemle; kaldırım taşlarının üst yüzeylerinin bir makine yardımıyla tırtıklanarak, kış ayları için daha kullanışlı hale getirildiği kamuoyuna yansırken, son kar yağışında yine aynı isyan sesi yükseldi: "Kaldırım değil, buz pisti!"                                                             

 

TERCİH SEBEPLERİ TEPKİNİN ÖNÜNE GEÇEMEDİ

"Dünyada çok az yerde kullanılan, uzun yıllar boyunca dayanabilen ve şık görünümlü" olarak lanse edilen kaldırım taşları, kış aylarına uygun hale getirilmesi amacıyla tırtıklansa da kayma tehlikesinin sürdüğünü savunan vatandaşlar yorumlarıyla belediye ve Başkan Keleş'e tepki gösterdi. Özellikle henüz nedeni netleşmeyen sokakta yayaların yaşadığı acı kazaların faturası kaygan kaldırımlar üzerinden Düzce Belediyesi'ne kesildi.

 

ÖNLEMLERE RAĞMEN...                                     

Kış aylarında vatandaştan gelen şikayetler nedeniyle ikinci döneminde bu problemi ortadan kaldıracağına dair söz veren Başkan Keleş'in tırtıklattığı kaldırımlarda ayrıca kimyasal bir sıvıyla taşların üst yüzeylerinin kaymayacak hale getirileceği açıklanmıştı. Tüm bu bilgiler ışında kayma olasılığı minimuma düşmesi gereken kaldırımlar, karla mücadelede geçmiş dönemlere göre geçer not almasına rağmen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in başını ağrıtmaya devam ediyor.

Haber;C.ÜSTÜNER