Mücavir alanda bulunan köylerin katılımıyla  giderek büyüyen Düzce’de sorunlarına çare bulamayan eski mahallelerden de sesler yükselmeye başladı.

Düzce’ye katılmasının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen kanalizasyon sorunlarının tamamen çözülmemesine tepki gösteren Ağaköyü sakinleri, açıktaki kanalizasyonların çocuklarının sık sık hasta olmasına neden olduğunu belirtirken, insanca yaşamaktan başka bir istekleri olmadığını dile getirdiler.

19’uncu sokak’ta dere yatağında açıktaki kanalizasyon şebekesi gözle görülebilirken, aynı yerdeki rögardan sızan kanalizasyon suyu nedeniyle meydana gelen kötü görüntü ve koku hemen dikkat çekiyor.

51’inci sokağı geçen yol boyunca yolun kenarlarında pis bir suyun yanındaki  beton borular sokağın kanalizasyonunun yapılacağı günü bekliyor. 53’üncü sokak ise sanki kent merkezinin bir parçası değil gibi... Kanalizasyon yapmak amacıyla getirilen ve kullanılmadığı için her tarafa yayılan beton borulara, kanalizasyon kuyularından suyun aktığı suda yem arayan tavuklar eşlik ediyor.

 Bu sokakta yaşayan vatandaşlar tepkilerini ortaya koymakta gecikmezken, istediklerinin kanalizasyon olduğunu, çocukları hasta olduğunda doktora nasıl bir yerde oynadığını anlatmaya utandıklarını dile getiriyorlar.

 Ağaköyü Muhtarı Cemil Tanrıver ise,  köyünde kanalizasyon sorunu olmadığını iddia eden Belediye Başkanına  oldukça sert cevap verdi. Kanalizasyon sorununun sadece ana caddede olmadığını belirten Tanrıver, sorunun çözümü için kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını iddia ederek, konunun değerlendirmesini kamuoyuna bıraktığını söyledi.