Diş Hekimi Şadan Aypar’ın organize ettiği “tepkisizliğe tepki” niteliği taşıyan toplantıya Düzce’de tanınan çok sayıda kişi katıldı. 

Toplantının açış konuşmasını yapan Şadan Aypar,  Düzce’nin deprem öncesinde ilçe iken tüm Türkiye’nin imrendiği bir yer olduğunu, bir deprem ve il yapılarak iki darbe aldığını söyledi. Düzce’nin gün geçtikçe kötüye gittiğini ifade eden Aypar, yönetimde olanlara yeterince destek verilemediğini, sadece tenkit etmenin alışkanlık haline gelmeye başladığını söyledi. Aypar, tavır alabilmek için birk insiyatif oluşturmak için bu toplantıyı tertip ettiğini ifade etti.

Aypar konuşmasının ardından bu konuda fikri olanların söylemesi için mikrofonu davetlilere bıraktı. Ruhi Güner, Zekeriya Korkmaz, Osman Topal, Zekeriya Tozan, gibi isimler toplantının başarıya ulaşması ve bir inisiyatif oluşturulması ile ilgili görüşlerini anlatırken,  Faruk Darıyerli, il divan heyeti’ne destek verilmesinin daha faydalı olacağı görüşünü dile getirdi.

Toplantıda, yeni bir oluşum oluşturulması ile  İl Divan Heyeti’nin desteklenmesi tartışması, Aydın dursun, Erol Tayhan, Hayati Eğilmez gibi isimlerin görüşlerini açıklaması ile devam etti.  Nihai karar olarak ise İl Divan Heyeti sekretaryası ile temasa geçilmesi kararına varıldı.