Düzce Milletvekili Osman Çakır, kuruluş sürecini bitirerek ilk genel kurulunu yapan Akçakoca Gazeteciler Cemiyeti yönetici ve üyeleri ile Akçakoca'nın sorunlarını enine boyuna tartıştı.

 

Gazetecilerin son günlerde gündemde olan termik santral projesi hakkında sorusuna ise Çakır şöyle yanıt verdi: “Zikredilen şirketin Türkiye’de 4 bölgede ön lisans çalışması için bakanlığa başvuruda bulunduğunu biliyorum. Söz konusu bölgede yapılması için ÇED raporu olumlu çıkmayacaktır. Akçakoca ve Alaplı gibi birbirine yakın iki sahil kenti ve bunların arasındaki onlarca köyün arasında bir alanda termik santral kurulması çevre raporu için olumsuz bir durum olup bizler termik santrali istemiyoruz. Gerekli kamuoyu oluşturulmalı ve karşı durulmalı. Bunun için basının çalışması gereklidir. Bu bölgede doğalgaz çıkıyor, doğalgaz ile elektrik üreten çevrim santrali yapılması daha uygun olur. Akçakocalılar söz konusu şirkete her yolla tepkilerini iletmeli. Gel burada doğalgaz ile çalışan santral kur ya da Akçakoca’ya gelme demeli.”

Karşı çıkmak parti politikamız değil ama...



Toplantıda yer alan AK Parti İlçe Başkanı Dergah Akça da konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Enerji santrallerinin kurulmasına karşı çıkmak parti politikamız değildir. Benim 6 yıl önce yaptığım çalışmalarda bu bölgede en uygun yer Ereğli ve Zonguldak arasındaki bölgedir. Bu bölgede yerleşim az, soğutma için gerekli su ve liman kurula bilecek alanlarda mevcuttur. Bölge 2 ilçeye ve yoğun nüfusa sahip köylerin bulunduğu bir bölgeye yakın olması turizm hedefleri olan bir ilçeye yapılması bu bölgenin kaderini çok olumsuz etkiler.” ifadelerini kullandı. (Kaynak: akcakocasahil.com)