Düzce’nin kanayan yaralarından biri haline gelen terminal konusunda tepkiler sürüyor. Fiziki koşullarının yetersizliğinden dert yanan otobüs firması yetkilileri, Düzce’ye yakışmayan bir terminal olduğunu ve yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha yineledi

Bir otobüs firması çalışanı olan Hasan Arslan, özellikle kış aylarında terminalinin daha da çekilmez bir hal aldığını ve Düzce’ye yakışmadığını belirtti.

Arslan, “Terminalin sorunları bitmiyor. Yağmur yağsa her taraf çamur içinde. Kapılar yapılacak daha. Kapılar bozuk ama doğalgaz akşama kadar çalışıyor. Bir yetkilinin gelip bunları görmesini istiyoruz. Akşama kadar 50 tane araç girip çıkıyor. 20 lira para alınıyor. Günde 1 milyar para yapar ama karşılığında verilen hizmet bu mu? Düzce’ye yakışan garaj bu mu? Dışarıdan gelen bir yolcu ilk önce burayı görüyor. Düzce’ye yakışmıyor.” dedi.

Terminalin rezil bir halde olduğunu söyleyen bir başka otobüs firması yetkilisi İrfan Durmuş ise belediye başkanının terminale çağırarak “Ayda bir kere gelsin şu rezilliğimizi görsün.” dedi.

Durmuş, “İki metropol arasında bulunan bir şehir ancak şu terminalin rezilliğine bak. Çamurun içinde yolcu taşıyoruz. Park nedeni ile otobüsler dönemiyor. Belediye başkanımızı buraya davet ediyoruz. Ayda bir kere gelsin şu rezilliğimizi görsün.” dedi.

Terminali en çok kullananlardan biri olan öğrencilerde bu durumdan oldukça muzdarip.Terminalin pislik içinde olduğunu ifade eden bir öğrenci, “Gelene kadar çamur içinde kalıyoruz. Tuvaletler de aynı şekilde. Bir çözüm iletilmesi lazım. Ben ilçede oturmama rağmen ilçenin garajı bile daha iyi durumda.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR