Projesi hazır olmasına karşın uzun süredir yapımına başlanamayan Çilimli Terminali için engeller kalktı. Önce kaynak yetersizliği ardından terminalin yapılacağı alanda bir fabrikanın teşhir ürünlerinin sergilenmesi terminali sürüncemeye sokmuştu.

FABRİKA ÜRÜNLERİNİ KALDIRDI

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında teşhir ürünlerini kaldırması gereken fabrika, belediyenin ihtar yazısına karşın araziyi boşaltmayınca süreç iyice uzamıştı. Nihayet fabrika ürünlerini kaldırdı, terminal için kaynak arayışları da son buldu.
Yıllardır gündemde olan ve 2 seneyi aşkın süredir ise projesi hazır olmasına karşın çalışmalarına başlanamayan terminal için sonunda kaynak arayışı sona erdi. Daha önce de birçok kez yapımına ilişkin tarih verilen ancak söz verilen zamanda başlamayan terminal bu kez hataya geçiyor.

PEKİNTAŞ KABA İNŞAATINI YAPACAK

Düzce terminali yıllardır yapılmayı beklerken, Akçakoca’dan sonra Çilimli’de şehirlerarası otobüs terminaline ilk kepçeyi vurmak için gün sayılıyor. Çilimli Sapağı Otoban girişine yapılması planlanan modern terminalin inşaatı için Düzce’de fabrikası olan köklü sanayi kuruluşlarından biri ile anlaşmaya varıldı. Başta sanayi sektörüne olmak üzere özel talep ile farklı yapı tiplerine yönelik prefabrik eleman üretimi ve uygulamaları gerçekleştiren Pekintaş şirketi, terminalin kaba inşaatını tamamladıktan sonra belediyeye teslim edecek. Terminale de firmanın adı verilecek.

10 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNDE!

Ankara ve İstanbul gibi iki metropolün yol güzergâhında bulunan Çilimli’de yaklaşık 10 dönümlük alana yapılacak. Birçok il ve ilçede bulunan otobüs terminalinden daha büyük ve daha kapsamlı olarak düşünülen terminalin bitirilmesiyle birlikte D-100 karayolu güzergahında bulunan İlçeden yolcu almak isteyen otobüs firmaları ilçenin girişinde yol üzerinde beklemek zorunda kalmayacak, tehlikeli bir şekilde yol kenarında otobüs bekleyen yolcular ise rahatlayacak.

Haber;S.Kaşkır