Mevcut terminalin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle uzun süredir Düzce'ye kazandırılması beklenen modern terminalin sonunda ihalesi gerçekleştirildi. 1 Kasım Cuma günü ihalesi yapılan terminalin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor.

2014 YILI İÇERİSİNDE BİTECEK

Darıcı Mahallesi mevkiinde yapılacak olan yeni terminal ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 2009 seçimlerinde halka vaat ettiği ve uzun süredir yapımı beklenen terminal için sonunda kazma vurulacağını açıkladı.

Belediye Başkanı İsmail Bayram, "Düzce'nin uzun yıllardır ihtiyacı olan ve Düzceli hemşehrilerimizin belki tamamının özlemi olan ve herkesin üzerinde durduğu, böylesine önemli bir yatırımı başlatmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz cuma günü ihalesi yapılan terminalin 2014 yılı içerisinde bitmesini planlıyoruz." dedi.

Bayram, terminalin yapımının ortalama bir yıl gibi bir süre alacağını dile getirirken, "Bundan sonraki süreçte bir problem yok. Önemli olan buraya kadar gelen sürecin işleyebilmesiydi. Bir takım gecikmelere rağmen bugün etrafındaki terminale ulaşımı sağlayacak yollarıyla birlikte alanın elde edilmesi, kamulaştırılması, bu özgün ve güzel projenin planlanması aşamaları tamamlandı. Bundan sonraki süreçte de terminal binası hızlı bir şekilde yapılacak." şeklinde konuştu.

İLK KAZMA KASIM'DA

İhalenin detaylarına ilişkin henüz bilgi sahibi olmadığını belirten Başkan Bayram, neden olarak ise ihalenin yapıldığı gün aday adaylığı başvurusunda bulunmasını gösterdi.
İhale rakamının ne olduğunu ve ihaleye kaç kişinin katıldığını söz konusu gerekçeyle bilmediğini belirten Bayram daha sonra bununla ilgili basın toplantısı düzenleyeceklerini ve nasıl bir terminal olduğu konusunda bilgi vereceklerini belirtti. Bayram ayrıca ihale süreci içerisinde bir sorun yaşanmazsa kasım ayı içerisinde ilk kazmanın vuralacağını söyledi.



Haber: Ö. ZENGİN