Yapımı devam eden yeni terminal için kullanılacak bağlantı yolu üzerinde bulunması nedeniyle yıkılacak olan Azmimilli Caminin yerine yapılması planlanan yeni caminin temel atma töreni protokolün katıldığı törenle yapıldı.
Protokolün yer aldığı temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Düzce Valisi Ali Fidan, yeni caminin Düzcelilere hayırlı olmasını dileyerek yapılacak camide kısa bir süre sonra Cuma Namazıyla açılış yapma temennisinde bulundu.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye olarak birçok hizmeti yürüttüklerini söyleyerek dinin öğrenmesine vesile olacak kurumların temelini atmalarının görevleri arasında olduğunu söyledi. Keleş, mevcut caminin depremde hasar aldığını ve terminal bittiğinde bölgenin ehemmiyetinin artacağından dolayı ihtiyaç olduğunu kaydetti. Keleş, güzel camiler yapalım temennisinde bulunarak camilerin göz bebeği olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Selami Emen, kabenin şubelerinden bir şubenin yapımı için bir arada olduklarını belirterek Cami Dernek Başkana camiye yapılmasında dolayı verdiği emekten dolayı teşekkür etti. Azmimilli Cami Dernek Başkanı Nazmi Şengül, yapılacak cami hakkında bilgiler verdi. Şengül, dernek olarak mevcut caminin terminal bağlantı yolu üzerinde kaldığı için bir an önce bitirmek istediklerini kaydetti.

Protokol konuşmaların ardından İl Müftüsü Emen’in dualarıyla birlikte temel atma işlemi yapıldı. Kesilen kurbanla tören son buldu.

Haber:Y.SEVER