Çilimli Sapağı’nda otoban girişine yapılması planlanan terminal için Çilimli Belediye Meclisi'nden onay çıktı. Modern bir terminal binası için harekete geçen Çilimli Belediyesi tam yetkiyi aldı. Çilimli’de cezaevi ve OSB'den sonra üçüncü büyük yatırımı olarak görülen terminal için kaynak arayışları ise devam ediyor.

Yaklaşık 10 dönüm alanda yapılması planlanan terminal projesi için Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, "Belediye meclisinden onay çıktı. Yetki bizde. Gerekli kaynağı oluşturmaya çalışıyoruz. Meclis sıkıntısını aştık. Orada 2 köyümüzün hakkı vardı, onlarla da anlaştık." dedi.

Projenin taslağının geldiğini söyleyen Yavuz, "Taslaktaki eksiklikleri söyledik. Mimarımız tamamlıyor. Çok yakın zamanda ağustos sonu gibi kazmayı vuracağız" şeklinde konuştu.

Çilimli'de terminal projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte, D-100 karayolu güzergahında bulunan ilçeden yolcu almak isteyen otobüs firmaları ilçenin girişinde yol üzerinde beklemek zorunda kalmayacak, tehlikeli bir şekilde yol kenarında otobüs bekleyen yolcular ise rahatlayacak. 



Haber: S. KAŞKIR