Havaların soğuması trafikte yaşanan keşmekeşe terminalde yaşanan çile ve ızdırap eklenince gündeme gelen Yeni Düzce Terminali'nin yapımıyla ilgili spekülasyonlar yeni bir tartışmayı daha gündeme getirdi.."Terminal Çilimli'ye mi taşınıyor?

 

ARSA NİYETİNE "TARLA ALANLAR"

 

Yer tespiti ile başlayan ve sessiz sedasız temelinin atılması ile devam eden bu süreçte, "il dışından geldiği öğrenilen bazı müteahhitlerin yer tespiti yapılan alana yakın yerlerde "toplu yerleşim yeri inşaatı" sözünden yola çıkarak "herşeyden habersiz sade vatandaşlardan 'arsa niyetine tarla' satın alma yoluna gitmeleri, tartışma konusu olmuştu. Kimsenin haberi bile olmadan Darıcı Mahallesi ve Sinirci Köyü'nde bulunan "tarlaları"dışarıdan gelen müteahhitler nasıl ucuz fiyata kapatma yoluna gitmişlerdi..! Vatandaşın arazisini tarla fiyatına satın alıp bu alanlarda konut inşa etme yolunu seçenlerin bu tartışmanın bir başka boyutunda yer aldığını unutmamak gerekiyor..

 


VATANDAŞ "YENİ TERMİNAL" BEKLİYOR

 


Tüm olumsuzluklar bir yana, ilimize dışarıdan her gelenin girmek zorunda kaldığı terminalin içler acısı hali, yeni terminalin açılışını adeta zorunlu hale getiriyor...Düzceliler bir an evvel ile yakışır bir terminalin bir an evvel hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyor:

 

Terminal için yer tespiti, inşaatına başlanması ancak bir türlü hizmete açılamaması gibi "engeller" yeni bir tartışmayı daha gündeme taşıdı.. Düzce Merkezde Kirazlı Köyü Merasına yapılması düşünülen hatta planlanan Cezaevi de sessiz sedasız Çilimli'de karar kılınmıştı..Cezaevi'nde yaşanan sürecin Terminal'de de yaşanacağı konuşulmaya başlandı. Üstelik OSB'den TEM' e bağlantının uzaması tartışmanın fitilini ateşliyor.


Şimdi herkes Darıcı Mahallesi'nde inşaatı durma noktasına varan, hizmete açılması da, ihaleye çıkması da "yılan hikayesine dönen" yeni Düzce Terminalinin Cezaevi gibi Çilimli'ye taşınacağı konuşulmaya başlandı.


Cezaevi'de bir zamanlar Düzce Merkezdeydi ancak "o" da sonra sessiz sedasız Çilimli'ye alındı...Şimdi Terminal gündemde...Terminal de mi Cezaevine benzeyecek..Terminal de mi Çilimli'ye taşınacak? Vatandaş merakla, sabırsızlıkla da sonucu bekliyor..

Haber;E.TAYHAN