Ankara ve İstanbul gibi iki metropolün yol güzergâhında bulunan Çilimli’de yaklaşık 10 dönümlük alana yapılacak terminal etap etap ilerleyecek. Projesinin hazır olduğu terminal ile ilgili bilgiler veren Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, kaynak arayışlarınıın devam ettiği projeyi kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşmak istediklerini söyledi.

“Etap etap geliştireceğiz”

Yavuz, “Terminal çalışmamızda kaynak arayışındayız. Şuanda alt yapısı biten yerlerin üst çalışmalarını yapıyoruz Kaynaklarımızı doğru ve sırasıyla kullanmamız gerekiyor. Biz ilçede önce alt yapımızı bitirip üst yapıya geçelim istedik. Bu noktada odaklandık. Projemizi hazırladık. Kaynak arayışımız sonlandırdığımızda kamuyoyu ile paylaşacağız. 2 etaplı bir proje. Kaynağımıza göre projenin etabını gerçekleştirceğiz. Yeterli kaynağını bulursak büyük bir proje düşünüyoruz ancak kaynağımız az olursa bir şekilde başlayacağız ve etap etap geliştireceğiz.”dedi.

Gelecek yaz anahtar teslim

Çilimli'de TOKİ tarafından yapılan 275 adet konut, 1'er adet ticaret merkezi ve cami yapımı için çalışmların başladığını söyleyen Yavuz, konutları gelecek yaz döneminde teslim etmek istediklerini söyledi.

Yavuz, “Toki ile ilgili çalışmalar başladı. Arazinin eğimi ve o arazinin konut alanına kazandırılşması için büyük bir çaba gösterdik. Harfiyat çalışmaları başladı kısa süre içerisinde temeli atılacak. Yıl sonuna kadar yüzde 80'ni bitmiş olur. Önümüzdeki yaz dönemi hak sahipleri yeni yerlerine geçmiş olacak. Çok büyük talep var. daha sonraki etabımıza halkımıza duyuracağız.”şeklinde konuştu.

Ekonomik ivme kazanacak

Yavuz, Çilimli'ye açılacak olan OSB, yapımının tamamlanmak üzere olduğu Cezaevi ve 2 adet okul projesiyle ilçeye ekonomik anlamda ivme kazandıracaklarından bahsetti.

Yavuz, “OSB bizim 2010 yılında başlattığımız bir süreçti. O bölgedeki sanayi alanlarımıza da çarpık bir yapılaşma olmaması için şu zamana kadar dokunmadık. Düzce ve Türkiye örnek gösterilecek bir sanayi kurulacak. Çilimli'ye yüksek okul ve teknik lise kazandıracağız. Okuyan çocuklarımız iş garantili bir okul okumuş olacaklar. Çilimli'de gelen göçe karşılık vermek için Alt yapıyı 25 bin nüfusa göre hazırladık. 2020 yılında 20 bin nüfusu hedefliyoruz. Cezaevi innşaatımız 11.ayda bitiyor. 2 bin ila 300 arasında nüfus gelecek. Ekonomik anlamda ciddi bir ivme kazanacak. 20 milyon oranında sıcak para gelecek.” diye konuştu. 



Haber: S. KAŞKIR