Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıların başladı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığındaki toplantıda toplam 29 gündem maddesi ele alındı. Saat 19.00'da başlayan vve yaklaşık 4 saat süren toplantıda ilk olarak çözüm bekleyen en başlı konu olan ulaşım hizmeti ele alındı.

Taşıma ihale süresi 10 yıl


2013 yılında yapılan Özel Halk Otobüsleri ihalesinin feshedilmesi üzerine toplu taşıma ihale süresi yeniden belirlenmek üzere masaya yatırıldı. Toplantının birinci maddesinde toplu taşıma ihale süresinin 10 yıl süreyle gerçekleştirilmesine karar verildi. Toplantının ikinci gündem maddesinde ise toplu taşımacılık esaslarına dair yönetmelikte değişiklikler ele alındı. Meclisin ortak kararı doğrultusunda var olan yönetmeliğe yeni maddeler eklendi. Böylelikle Düzce Belediyesi tarafından işletilen otobüslerin, özel otobüslerle koordinasyonunun sağlanması ve vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi amacıyla ilke ve usuller yeniden düzenlendi. Toplantının üçüncü maddesinde Ağustos ayı son birleşiminde karara bağlanan otopark yönetmeliğine dair değişiklikler doğrultusunda otopark yönetmeliği için yeniden ücret belirlendi.


DERGAZ’a ortak olundu


Geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesi’nde DERGAZ ile belediye başkanları arasında gerçekleşen toplantı meclise de taşındı. 4646 sayılı Doğalgaz piyasası kanununda yer alan “dağıtım şirketi yetki aldığı şehirde bulunan belediye veya belediye şirketini sermaye aramaksızın yüzde 10 oranında dağıtım şirketine ortak olmaya davet etmelidir” maddesi doğrultusunda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş önderliğinde belediyeleri temsilen bir araya gelen katılımcılar yüzde 10 oranındaki ortaklığı görüşmek üzere masaya oturmuştu. Toplantının on ikinci gündem maddesinde Düzce Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda DERGAZ’a ortak olunmasına oy birliğiyle karar verildi. On beşinci gündem maddesinde ise Katı Atık Tesisi için teminat mektubu karşılığı kredi çekilmesi amacıyla Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e yetki verildi.

 

Haber: C. Üstüner