Türk Polis Teşkilatı 169. yaşını kutluyor. Hafta kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Düzce'de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilen 10 Nisan’da emniyet mensupları Anıtpark meydanında toplandı. Emniyet Müdürü Ayhan Buran tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

 

 

 


Düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Törene Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Jandarma Alay Komutanı vekili Ersen Çetin, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu da katıldı.
Törenin ardından Emniyet Müdürü Ayhan Buran ve teşkilat mensupları Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti. Buran, emniyet mensupları adına çiçek takdim ederken, Vali Ali İhsan Su da çeşitli hediyeler verdi.

 

 


Vali Su, 24 saat Düzce halkına hizmet veren polis teşkilatına teşekkür etti.

 


Vali SU, “Kuruluşundan günümüze kadar polis teşkilatımız devletimizin bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın can mal ırz güvenliği için can siperane gayret göstermektedir. Geçen her gün kendini daha da geliştirmiştir, suç ve suçlularla çok etkin bir mücadele içindedir. Gerçekten vatandaşlarımız sığınacağı şevkatli ana kucağıdır.” dedi.


Emniyet Müdürü Ayhan buran ise ziyarette şu açıklamayı yaptı.


Buran, “Vatandaşın canını ve emniyetini sağlamaktadır. Bunu sağlarken de farklı prosürdelerimiz var. Bizim önceliğimiz suçu işlemeden önce önlem almak. Emniyet teşkilatı olarak hukuk ilkelerine bağlı vatandaş ön planlı. Mesai mefhumu yok. Düzce huzurlu bir il, bizde bu huzur ortamını arttırmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 


Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıldönümü etkinlikleri Şehitlik ziyareti ile sürdü. Şehitlikte, şehit mozolelerine karanfil bırakılarak dua edildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır