TESLİM TARİHİ BİLİNMİYOR

Aylardır teslim edileceği günü bekleyen Çavuşlar ve Çamköy konutları için hak sahiplerinin bekleyişi sürüyor. Yaklaşık bir ay öncesine kadar milletvekilleri ve siyasilerin kısa sürede konutların teslim edileceği yönünde açıklama yapmasıyla uzun süredir devam eden kavuşma hayalinin gerçekleşecek olması nedeniyle umutlanan konut sahiplerinin adeta hevesi kursağında kaldı. Teslim tarihi için verilen sözlerin gerçekleşmemiş olması hak sahiplerinin mağdur olmasına sebep oldu.

Bir çok hak sahibi milletvekillerinin sözüne güvenip yeni kira sözleşmesi imzalamadığını iddia ederken, kış ayları gelmeden kendi evlerine geçmek istediklerini ifade etti.

Çavuşlar TOKİ'de yeni müteahhit 8 Haziran'da teslim etme sözü vermişti. Firma söz verdiği tarihte işi bitirdi ve TOKİ'ye bildirdi. Ancak hala TOKİ'nin konut teslimlerini yapmaması ise kafalarda soru işaretleri yaşanmasına neden oldu. Konutlarının hala teslim edilmemesini hak sahipleri Düzce'deki siyasilerin konuya yeteri ilgiyi göstermemesine bağlıyor. Daha önce birçok kez siyasiler ve milletvekilleri tarafından teslim tarihi verilen konutların, söz verilen tarihlerde teslim edilmemesi ise siyasilerin zor durumda kalmasına neden oldu.

Hak sahipleri konutlarının teslimini beklerken TOKİ'nin ve siyasilerin konuya ilgisiz kalması ve hak sahiplerine yardımcı olmaması tepkiyle karşılanıyor. Kışa kendi evlerinde girecekleri sözü alan bir çok hak sahibi yeni kira sözleşmeleri imzalamadığı için evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kaldı. Evlerinin hangi tarihte teslim edileceği konusunda kesin bir cevap bekleyen hak sahipleri verilecek tarihin artık son tarih olmasını istedi. 



Haber: M. YILMAZ