7 katlı yapıldığı için eleştiri konusu olan Kaynaşlı’da TOKİ tarafından yapılan 110 adet konut hak sahiplerine teslim ediliyor. Her biri 85 metre kare büyüklüğünde olan konutlar 2+ 1 özelliğinde inşa edildi Orta gelir grubuna hitap eden konutlar 2 kat bodrum ve 5 kat olmak toplamda 7 katlı olarak inşaatı tamamlandı. Tamamlanan konutlar 9- 12 aralık tarihleri arasında hak sahiplerine teslim edilecek…

Öte yandan TOKİ Hak sahiplerine Zorunlu Deprem Sigortası Mecburi… Hak sahipleri tapu teslimi esnasında zorunlu deprem sigortası yaptırmak zorunda kalacaklar.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada ” Devletin çıkarmış olduğu doğal afet sigortaları kanunu gereği artık tüm tapu işlemlerinde Su Elektirik Doğalgaz aboneliklerinde DASK sigortasının zorunlu hale geldiğini poliçesini kestirmeyen vatandaşların bu işlemleri poliçesiz yapamayacağını belirtildi.

Bu kapsamda 9-12 Aralık tarihleri arasında teslim edilecek olan Kaynaşlı TOKİ konutlarının tapu işlemleri sırasında vatandaşların mağdur olmaması için Zorunlu deprem Sigortalarını yaptırmaları gerektiğini vurgulandı.

Haber: S. KAŞKIR