2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Alüminyum Fabrikası bünyesinde bulunan Avrasya Test ve Teknoloji Merkezinin açılışını yaptı.
Açılışa Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra Garnizon Komtanı Kd. Albay Ramazan Akça, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşan Vali Ali İhsan Su, dünyanın ve ülkemizin hızlı bir değişimden geçtiğini günümüzde mal alımı ve üretiminde sadece ucuzluk faktörünün değil kalitenin de önemli olduğunu belirtti.
Su, “Yapılacak ürünlerde üretilecek her bir maddede kaliteyi öne çıkarmıştır. Artık insanlar bugün tüm dünyada bir mal alırken, bir iş yaptırırken o işin ucuz olması önemli ama kaliteli mi ona bakıyor. Kalite artık her insanın hayatında vazgeçilmez en önemli unsurların başında gelmektedir. İşte bu açıdan değerlendirdiğimiz zaman bu sektörde dâhil olmak üzere tüm sektörlerde kaliteli üretimin önemi ortaya çıkıyor. Bu nasıl gerçekleşecek? Kaliteyi test etmemiz gerekecek. Gerçekten kaliteli mi yaptığımız şey? Hakikaten insanlığa faydalı mı? İnsan onuruna yakışıyor mu? Bu yaptığımız ürün insanlığa gelecekte de zarar vermeden faydalı olmaya devam edecek mi, sürdürülebilir mi? Bütün bunların konuşulduğu dünyamızda, işte bu gün açacağımız merkez bu sektörde nasıl daha kaliteli ürün yapabiliriz, yaptığımız ürünler kaliteli mi değil mi, kullandığımız bu sektördeki ürünlerin kalitesini ölçmek bunları değerlendirmek üzere gerçekten çok önemli çok güzel bir merkezi bu gün hizmete açacağız. Ben bu güzel test ve teknoloji merkezinin ilimize ülkemize dünyaya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Avrasya Test ve Teknoloji Merkezi hizmete açıldı.

 

Haber; S.KAŞKIR